gronkoping.nu

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

Pressmeddelanden
Grönköpings Veckoblad nr 1 2018

Envisa rykten gör gällande, att president Trump tänker flytta den amerikanska ambassaden till Grönköping, varigenom staden skulle hamna i storpolitikens centrum.  Korv- & nöjesdirektören Carl Karlsson hävdar att han känner hr Trump sedan länge – båda har ju varit i nöjesbranschen – och att han erbjudit det numera tomma flyktingboendet i Knisslinge pensionat som lämplig lokal.

Stadsrådet Joel Eriksson (S) är inte förvånad: Grönköping är ju landets kulturella,  ekonomiska och politiska centrum, och här stod också en gång Svearikets vagga.

Skamstocken åter!
Pastorsadjunkten Amadeus Aftongård är bekymrad över att personer hängs ut på nätet utan föregående etisk prövning. En sådan undersökning vore en  lämplig uppgift för kyrkan, som  ju är van vid synd, t.o.m. arvsynd, och de skyldiga kan som lämplig bestraffning sättas i skamstock utanför kyrkan.

Till skillnad från liknande institutioner på riksnivå har Läspeakademien inte drabbats av några skandaler, försäkrar den tämligen ständige sekreteraren, kulturdoktor Stig Berglund (som tog studenten i Hjo). Att akademiledamoten och skalden Alfred Vestlund varje år får Läspeakademiens stora pris är helt i sin ordning: han är ju bäst!

Däremot är dr Berglund missnöjd med att det har läckt ut, att akademien nominerat herr Vestlund till Nobelpriset. Med hjälp av kändisadvokaten Donald Beaumaré ska det nu utredas, vem som har skvallrat.

Kulturdoktor på vift!
Grönköpingsborna kan ses fram mot ett berikande TV-program i vilket dr Berglund gör kulturella lutflykter tillsammans med schlagersångerskan Gördis ”Flabbs” Brunander. Tidigare har paret varit i Hjo, Skara och Falköping, men nu har fröken ”Flabbs” fått bestämma resmålet, och då blev det den egna hemstaden.

Man besöker postkontoret, där fadern postmästaren arbetar och vitsar, Gökmassivets konferenscentrum,  där ”Flabbs” brukar koppla av i spa-avdelningen, och Godtemplarhuset, där hon firat stora triumfer på scenen. Dr Berglund interfolierar med djupsinniga kommentarer om skrattet, längtan efter renhet och Shakespeare.

Tomterehab!
Jultomtar rehabiliteras nu på Hälso- & sjukstugan efter julens prövningar. Det handlar om bantning och avvänjning från glögg. Här används bl a ett ”tjugondedagsplåster” med glöggkryddor som apotekare Clossemeyer har laborerat fram.

Till skillnad från tomtarna är stadens hundar inte tjocka. Till och med polishunden Karolina har genomgått en avmagringskur och får kvarstå i tjänst. Konferensvärdinnan Agneta Palmodin håller sina hundar smala för att de ska kunna få plats i handväskan.

Många grönköpingsbor fick fina julklappar, t ex ett skohorn av afrikanskt buffelhorn (borgmästaren), rakborste av mongolisk sumpbäver (kändisadvokaten) och pälsboa av ruppat patagoniskt kaninhår (fröken Palmodin). Det perfekta livet finns också i Grönköping!

Konsumera!
Sparbanksdirektören Jules Vedbom ger som vanligt goda finansiella råd inför det nya året. Framför allt råder han medborgarna att sätta sprätt på pengarna, så att den goda konjunkturen kan vara ett tag till. Kunderna erbjuds vid varje amorteringstillfälle ett nytt lån som är dubbelt så stort som amorteringen. Och ska man nödvändigtvis spara, är det bankens aktiefond ”Grå Guldålder” som rekommenderas.

Bandypremiären på annandagen blev osedvanligt våt, då isen på Bergska sjön brast vid en hörna. Spelarna erbjöds första hjälpen ur åskådarnas termosar och portföljer, innan de transporterades till sjukstugan för undersökning och goda medicinska råd (sängläge och varm toddy).

Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

GDPR
Skydd för personuppgifter

Länkar

Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

Grönköpings Veckoblad. Mer kontaktinformation