gronkoping.nu

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

Pressmeddelanden
Grönköpings Veckoblad nr 3 2017

Hr Mr tämligen nye USA-presidenten Donald Trump är inte välkommen i Grönköping! Det klargör hr stadsrådet Joel Eriksson (S) och motiverar beslutet med att hr Trump kan befaras säga något olämpligt om stadens grundare, kung Erik Läspe & Halte, något som skulle tas mycket illa upp i staden.

Stadsrådet har också funnit sig nödsakad att dementera det illasinnade ryktet, att hans fru stadsrådinnan Zelinda E. skulle ha fått en mer än vanligt tillmötesgående behandling på Hälso- & sjukstugan, där hon vårdats för en ond tå. Som sängliggande hade hon hade ingen glädje av utsikten, och brödet till frukosten var torrt, klargör hr stadsrådet.

Kan en kvarlämnad stadsrådskaffekopp (S) bli ett minnesmärke? Därom är meningarna delade bland stadens politiker, sedan trogna partikamrater (S) har föreslagit att en sådan kopp, använd av hr Eriksson (S) vid ett besök i Skövde, skall bevaras för framtiden. Ett litet glas bör vara med, anser M medan L starkt motsätter sig detta, och C betonar, att glaset bör vara centrerat i mitten. Medborgarna får rösta på kommunens webbplats.

Grönköping å spåret!
Grönköping kommer, av allt att döma, att vara med i TV-programmet På spåret. Ett TV-team sägs ha hyrt Haltepilen och filmat sträckan Skövde –Skultorp – Grönköping. Kluriga frågor om kung Erik Läspe & Halte och stadens skald A:lfr-d V:stl-nd kan sätta de tävlade på det hala!

Grönköpings eget Vasalopp Läspelöpet gick nyligen av stapeln. För första gången i denna skidtävling i fädrens spår var resultatlistan rättvisemärkt, vilket resulterade i att konferensvärdinnan Agneta Palmodin (27) kom tvåa (inkvoterad som kvinnlig idrottsamatör) och hr kulturdoktorn Stig Berglund trea (gruppen kulturmanlig motionsallergiker). Fru änkefru Louise Pilzén väntades på grund av sin välbehandlade astma nå en framskjuten placering, men hon hamnade trots detta utanför prispallen.

Inga vinster i välfärden!
Den med spänning motsedda utredningen om vinster i välfärden rekommenderar, att staden följer Karl XI:s historiska exempel och indrar riskkapitalisternas företag till kronan. Samhället har alltför lättsinnigt släppt ifrån sig lönsamma skolor och vårdinrättningar i stället för att själv skörda övervinsterna, sammanfattar utredaren, hr informationssekreteraren Viking Helmersson.

Näthatet ökar, och det är de gamla som hatar mest, rapporterar hr Helmersson i en annan aktuell utredning. Det de gamla hatar mest är att knapparna är så små, och att det finns så många obegripliga kommandon på datorn. Varför står det ”home” på en knapp - jag är ju alltid hemma, undrar exempelvis en av de intervjuade åldringarna.

Glittrigt och gult!
Vårmodet presenteras av fröken hemkonsulenten Ada A:son Susegård, som har koll på trenderna. Sönderrivet. lappat, glittrigt, rosa och gult - så ska vi se ut i vår! Badtofflor i silver kompletterar utstyrseln,

De hajar som simmat i Bergska sjön sedan den urgamla Filurtiden hotas av utrotning. Turistchefen Napoleon Jönsson bekämpar dem nämligen med sjunkbomber för att hindra att turister blir uppätna. Marinbiologen Ellen Hagwald slår dock vakt om artrikedomen och hävdar, att hajarna inte är farliga, om de inte blir provocerade. Stadsrådet Eriksson (S) slår vakt om både turistnäringen och hajarna och påpekar, att hittills har ingen grönköpingsbo blivit uppäten av en haj.

Marsresor!
Snart kan resor till planeten Mars bli verklighet, när reservlöjtnanten Napoleon Johnson lyfter i en raket tillverkad av Firma Låsar & Tänger. Hr Johnson tänker sig t.o.m. utvandra för gott till Mars, där han räknar med att kunna slå grönköpingsrekordet i höjdhopp (1,64 meter) på grund av den blygsamma tyngdkraften. Det är dock mycket tveksamt, om han får med sig sin nuvarande fästmö, popsångerskan Gördis ”Flabbs” Brunander, som hellre vill åka till den romantiska månen.

För mer information kontakta:
Ulf Schöldström, redaktör för Grönköpings Veckoblad
Tel: 08-643 38 46 eller 08-30 83 43
Mobil: 070-535 16 67


Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

Länkar
Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

Grönköpings Veckoblad. Mer kontaktinformation