gronkoping.nu

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

Pressmeddelanden
Grönköpings Veckoblad nr 5 2018

Grönköpings egen litterära akademi, Läspeakademin, har lyckligtvis inte drabbats av några skandaler. Det hindrar inte att akademiens höge beskyddare, Borgmästare Mårten Sjökvist, för säkerhets skull griper in och sätter in stadens vördade äldsta, fröken Sophie Liljedotter som ständig sekreterare.

Bland fröken Liljedotters meriter finns att hon, enligt egen utsago, har klara minnen av Gustav III och dessutom är så döv, att hon lätt kan bortse från andras synpunkter.

På ledarplats beklagar GV att regeringens vårbudget har hamnat i skuggan av frågor av mer akademisk art som kulturprofiler, stadgar och avhopp. Finansministern gratuleras till att hon lyckats hitta så många ”friska”  miljarder och fördelat dem på ett så klokt sätt. Det är oförsynt av oppositionen att påskina, att tillskottet beror på den goda konjunkturen och inte på regeringens ekonomiska skicklighet.

Het valrörelse
Valrörelsen blir allt intensivare. Fackordförande Lundblad (S) varnar för att Moderaterna vill återinföra kungligt envälde och dagsverksskyldighet vid adelns gods. Grosshandlarna kommer att sitta och jäsa på sina punschverandor och

hunsa med hembiträdena, om M vinner valet.
Krossa patriarkatet, manar FI:s ledare, Frida Pjälterud-Glad och klargör, att det går att tycka litet vad som helst och ändå vara feminist. Förre förrädaren Hildor Peterzohn avslöjar, att det är Vänsterpartiet som bestämmer bakom kulisserna

och är upphovet till alla goda reformer.
Ett skumt företag, Läspe Analytica, har samlat in data om stadens politiker via Facebook och säljer uppgifterna både till höger (M) och Vänster (V).

Nästan börskrasch
Brandcorpsen fick ingripa mot en misstänkt eldsvåda i Grönköpings börshus. Dessbättre var det bara fråga om rök från börsmäklarnas feta cigarrer, när de firade den långvariga kursuppgången med en brakmiddag. Många aktier vattenskadades dock och fick hängas på tork.

Trädgårdsmästare Hilbert Florin har trakasserats av militanta grönsaksvänner som ömmar för tomater och gurkor.

- Växterna har säkert ett lika utvecklat själsliv som vi människor, De skriker kanske, fastän vi inte hör det,, hävdar aktivisten Doris Sjökvist.
Ett nytt transportföretag vid namn Unter har etablerats i staden. Både enskilda bilägare och de populära turistbussarna kan delta  mot  avgift till  företaget.

Jazzkryssning
En fläkt av New Orleans kommer att vila över Grönköpingn, när S/S Grönköping I stävar uppför ån med inte mindre än tre orkestrar ombord. Bland annat kommer deltagarna att få höra ”Up the lazy river” (Stilla flyter Don) och ”Stormy Weather (Stormiga Vättern).

Ingen behöver längre vara rädd för att gå till tandläkaren, sedan tandläkare Klavander har undersökt vad patienterna har mest obehag av. Surrande borrar,  lukten av desinfektionsmedel och besvärande frågor om tandborstningen kommer därför inte att förekomma i fortsättningen,
På Gökmassivets konferenscenter kan hela familjen stressa av under ledning av konferensvärdinnan Agneta Palmodin (27). Man skall umgås på en lågintensiv

men kvalitetstidsinriktad nivå.
Konferenscentret presenterade en nyhet till Valborg, nämligen ett virtuellt valborgsbål framställt med laser. Apparaten tog dock eld, och vaktmästare Kolting blev sotsvart och rökskadad, innan  han lyckades dra ur väggkontakten.

För mer information kontakta:
Ulf Schöldström, redaktör för Grönköpings Veckoblad
Tel: 08-643 38 46 eller 08-30 83 43
Mobil: 070-535 16 67


Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

GDPR
Skydd för personuppgifter

Länkar

Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

Grönköpings Veckoblad. Mer kontaktinformation