Startsida

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

NOTISER I JANUARI 2018

VERITABEL
Succés gjorde frkn Ada A:son Susegård med sin yviga vita klänning på Grönköpings årliga Nyårsbal. Klänningen var av typ Bah och tillverkad i ”hållbart” papper. Det visade sig dock framåt midnatt att pappret inte var så hållbart som man hade hoppats. Det var nämligen mycket varmt i balsalen efter allt dansande och inte minst frkn Susegård drabbades av svettningar som pappret inte klarade av.
- Nästa år skall jag satsa på läskpapper! deklarerade frkn S. med ett något besvärat leende. Pappret kunde heller icke återvinnas.

NÅGOT NYÅRS-
löfte hade jag lovat mig själv att inte avge, och det löftet har jag hållit, framkastade hr postmästare Pontus Brunander, då vi igår rekommenderade en försändelse hos honom i tjänsteluckan.

LÄSPEAKADEMIENS
ordbok definierar ”raggsockor” som stickade fotklädnader främst avsedda att nyttjas vid IRL-dejter (romansmöten i verkliga livet) i snö och minusgrader.

OM BERGSKA SJÖN
 stiger med en meter till år 2100 gör det inte så mycket, konstaterar hr frilansmeteorolog och hemmansägare Fridolf Månsson. Om sjön däremot stiger med två till tre meter, kommer den att breda ut sig över stora delar av kommunens kärnområde, varför politikerna uppmanas att snarast ta sitt ansvar och avsätta budgetmedel till ett allmänt roddbåtsanskaffningsbidrag.

DISTRIKTS-
mästerskapen  i avstående från att använda den smarta mobiltelefonen har under den gångna helgen genomförts å Gökmassivets Konferenscentrum. Vann gjorde frkn Carola Jigebring, då hr yngl. Emanuel Björnberg gav upp efterr 4 timmar och 3 minuter och greppade mobilen.
- Jag är så otroligt glad och stolt, utropade den värdiga vinnaren och förklarade, att hennes hemliga segerkoncept varit att i tankarna försöka minnas alla statusuppdateringar å sociala medier som hon emottagit under den senaste veckan, för att å så vis motverka den återkommande impulsen att åkoppla telefonen.

FÖRENINGEN
Grönköpings Kälkborgare arrangerar nu i helgen en kurs i medvetande (meditation) vid rodelbanan å Gökmassivet.

Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

GDPR
Skydd för personuppgifter

Länkar

Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

GrönköpingsVeckoblad. Mer kontaktinformation.