Startsida

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

PENSIONSFOND UTE Å HAL IS!
Styrelseledamöter lämnar skutan!


Hr adv. Beaumaré (t.h.) rådgör med kvarsittande styrelseledamot

Pensionsfonden Hellre AB härstädes har inte fått miljarderna att rulla åt rätt håll, trots de mest förslagna finansiella knep och rekrytering av finast tänkbara styrelse. Allra värst är dock att flera styrelseledamöter ”hoppat av”. Pensionsfonden lovar dock ytterligare förhöjda styrelsearvoden för att få de nu avhoppande att hoppa tillbaka.

Hellre AB:s grundare och VD, hr riskkapitalisten Donald Beaumaré, som numera tillhandahåller betydande delar av Grönköpings vård, skola och omsorg, förklarar Hellres affärsidé.

 - Omsorg om våra pensionssparare! Hellre skall nämligen åstadkomma så höga pensioner, när den dagen kommer, att pensionärerna få råd att bo å mitt luxuösa åldringsboende Halte Care. Och det kan väl hända, att våra kostnader i pensionsförvaltningen varit litet höga å sistone, men betänk att kvalitet kostar, säger hr riskkap. B.

Fin styrelse!
- Synd bara på den fina styrelse som jag med sådan möda fått ihop, och som nu hoppar av, fortsätter hr B.

- Kronan i juvelen var ju ordföranden själv, frkn styrelseproffset Ada A:son Susegård, ett veritabelt kuttersmycke. Och hr fotbollsproffset Sven-Nathan ”Snathan” Grönstedt, nästan lika rik som jag själv, var ju också en tillgång på sitt sätt.

- Men nu har jag rekryterat en ny toppkraft i stället, nämligen Grönköpings mesta pensionär, vår vördade stadsäldsta frkn Sophie Liljedotter. Ingen har varit pensionerad så länge som hon. Med en sådan ordförande räkna vi med att ytterligare förhöja marknadens förtroende för oss, sammanfattar hr riskkapitalisten.

Pensionslängtan!
Finansinspektionens platschef i Grönköping, hr finansinspektör Viking Helmersson, själv pensionssparare hos Hellre, ser nu sina drömmar om en tidig och riklig pension gå upp i rök

- Så här får det inte gå till, och därför har jag dragit in tillståndet för Hellre samt, för säkerhets skull, också polisanmält dem.

Hr polis Paulus Bergström, som nu har att polisutreda allt detta, suckar vid tanken å det förestående utredningsarbetet.

 - Det här är säkerligen skumt, men uppriktigt sagt förstår jag inte ett jota av alltsammans. Så jag tror att jag lägger ärendet underst i högen, och dit ner lär jag väl inte hinna, innan jag själv går i pension, säger den luttrade polismannen och går att utreda mera lättbegripliga brott såsom cykelstölder och misshandel.

Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

Länkar
Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

GrönköpingsVeckoblad. Mer kontaktinformation.