Startsida

Förstasidan

Senaste nytt i Grönköping med omnejd!

RADIKAL REFORM LÖSER ALLT
Begreppet k-n avskaffas!

Numera k-nsneutrala grönköpingsbor

Höstens och vinterns alla v.m.k. Metoo-upprop om kvinnoförtryck har inte lämnat någon oberörd. Vår stad (Grönköping) visar nu återigen s.m.s. framfötterna och avskaffar alla former av övergrepp mot det svagare k-n-t. Ett enigt stadsfullmäktige klubbade (beslöt) i måndags att helt enkelt avveckla begreppet k-n.

Det är ett mycket nöjt stadsråd som möter pressen efter det historiska beslutet.

– Varför dela upp människor i olika grupper? Inför Vår herre är vi ju alla Grönköpingsbor. Med vårt historiska beslut i fullmäktige är alla här i staden just människor, förklarar Joel Eriksson (S).

Veckobladets rundringning visar att beslutet hyllas s.g.s. unisont av stadsborna. En av de nöjda är Svea Borg å Varmbadhuset.

- I slutet av förra året fanns det planer å att bygga ett tredje omklädningsrum för de personer som betraktade sig som varken man eller kvinna. Nu bygger vi om och kommer bara att ha ett omklädningsrum, en bastu o.s.v., berättar hen. Det kommer att ge utrymme för en länge efterfrågad skönhetsavdelning.

Unis-x åter!
Även näringslivet stämmer in i hyllningskören. Hr dir. Alexis Jonsson å Varuskrapan, ser sålunda  inga problem med omställningen. Hen menar, att det i princip bara blir en återgång till det v.m.k. unis-xmode som gällde för ett halvsekel sedan.

- De senaste åren har det återkommande hotats med kvoteringar hit och kvoteringar dit. Äntligen har det slagits fast, att det är kompetens som styr och inte om man heter August eller Augustina, myser fabrikör C. A. Östberg, F:a Låsar & Tänger.

Stadsläkare Aug. Tert. Salvén ser vissa fördelar med avskaffandet av begreppet k-n:

- Förhoppningsvis kan vi nu komma tillrätta med kroppsfixeringen (sjukt smalhetstänkande) som funnits hos några som tidigare betecknades kvinnor. Det blir fritt fram för alla att se något extra kilo som ett tecken å välmående och pondus (självsäkerhet).

Läspe Army föregångare!
Den s.k. unga generationen är, som vanligt, inte lika imponerad av vad som avhandlas i Stadshuset.

– Vi i Läspe Army har aldrig gjort någon skillnad å k-n, förklarar ledaren Stina ”Stryparn” Ruda. För oss är det avgörande färgen å halsduken. Fel där och du kan räkna med en smocka, avsett vad du har mellan b-n-n.

Vid nästa sammanträde planerar Stadsfullmäktige att avskaffa rasismen.
Redaktion

Prenumerera
helår, halvår, gåva...

Lösnummer
ÅterförsäljareOm Grönköping och dess invånare.

Grönköpings historia
Vilka bor i Grönköping?
Förkortningar som används i spalterna
Beställ boken Vem är vem i Grönköping?

Transpiranto –Grönköpings världsspråk
Om transpiranto
Transpirantoregister
Transpirantoteket
Beställ transpirantoskiva

Annonser
annonsera i Grönköpings Veckoblad!

Dela med dig av Dina bildskatter!
GV tar gärna emot gamla fotografier som kan komplettera vårt bildarkiv. Ange om Du vill ha tillbaka bilderna efter inscanning
ulf@lindco.se

Pressklipp och texter
GV tar gärna emot pressklipp för spalten Pressgrannar. Även textbidrag är välkomna, dock utan löfte om publicering.
ulf@lindco.se

GDPR
Skydd för personuppgifter

Länkar

Här hittar Du GV:s länksamling

gronkoping.nu

GrönköpingsVeckoblad. Mer kontaktinformation.