Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Trött på politik? Här finns hjälp

Bokhandlare Joelsson har denna månad sammanställt ett valtema. Och erbjuder samtliga partier tips om roliga tal, hur man räknar ihop en riksdagsmajoritet, pinsam pappapolitik, en detaljerad lista över de ledande Grönköpingsbor som gjort sina kvarter till en fridfull oas i det svenska partipolitiska v.m.k. kaoset. Samt en handledning för den som inte ser någon annan utväg: Atlas över vilda platser. 

 


Så utnyttjar du din GV-bonus:

85476961 Konsten att hålla roliga tal – 49 kr
74616873 Matematik i kvadrat – 99 kr
77793984 Pinsamma pappor – 99 kr
85476534 Vem är vem i Grönköping? – 99 kr
77793694 Atlas över vilda platser – 149 kr

Notera beställning (glöm inte varje boks 8-siffriga kod), namn, adress, poster, postadress, mobilnummer (för SMS-avisering av försändelse. Via brev tar posten en avgift på 50 kr)
Frakt tillkommer.

Skickas till:

E-post: gronkoping@lindco.se
Vykort: Grönköpings Nya Bokhandel, Box 1052, 101 39 Stockholm


Medicin mot politikens sömnpiller

Hans Dahlman (Lelle Printer): Konsten att hålla roliga tal

Inte bara under en valrörelse, även vid bröllop, studentskivor, femtioårsfester och en rad andra tillställningar behöver någon hålla tal. Och som alla vet är det inte det lättaste, Även den som gärna säger ett par ord i glatt sällskap kan behöva hjälp i olika sammanhang där det inte alltid är självklart vad som går hem.

Lelle Printer (Hans Dahlman) ger vägledning i Konsten att hålla roliga tal – fullproppad med bra tips och roliga verser att låna rim och reson från.

Grönköpingspris: 49 kr
(Rekommenderat pris: 100 kr)

Räkna bort politiska bråk

Matematik i kvadrat – 100 begrepp att känna till

Matematiken styr våra liv – inte bara efter en jämn valutgång. Matematik i kvadrat är en aktuell introduktion till den i mångas ögon obegripliga, men magiska siffervärlden. Den tar dig igenom allt från grunderna i aritmetik till de fascinerande utkanter där matematik och filosofi möts.

Med 100 ämnen indelade i 10 kapitel, vart och ett med tydliga illustrationer, är boken ett utmärkt verktyg för den som vill lära sig mer om att beräkna räntor, förstå sannolikhet eller resultaten av motstridiga väljarundersökningar.

Grönköpingspris: 99 kr
(Rekommenderat pris: 150 kr)

 

Inte bara politiska pinsamheter

Gunnar Jägberg: Pinsamma pappor – och skämten de älskar att plåga oss med

Humorformen som Gud glömde: pappaskämtet. Kommentaren eller ordvitsen som pappa känner att han bara måste få ur sig när någon utbrister: ”Åh, vad jag blev mätt!”. Och pappa svarar då med en fråga: ”Hur lång var du då?”

När män blir pappor händer någonting radikalt med humorn. Den försvinner. Eller hamnar i det nygamla standardverket Pinsamma Pappor.

Grönköpingspris: 99 kr
(Rekommenderat pris: 150 kr)

 

Grönköpingsbor som håller kursen

Vem är vem i Grönköping?

Varför går det så bra för Grönköping? Svar: De styrande är kloka, uppfinningarna geniala, banken stabil och Veckobladet står lojalt upp för nationens regering, oavsett partifärg.

Lär känna stadens profiler i Vem är vem i Grönköping: stadsrådet Joel Eriksson (S), skalden Alfred Vestlund, stadsäldstan från Liljedotter, samt förre förrädaren Peterzohn.

Grönköpingspris: 99 kr
(Rekommenderat pris: 115 kr)

 

Fly till vild och oförstörd natur

Chris Fitch: Atlas över vilda platser

Ibland kan det vara frestande att fly mänskligt elände. Följ med till några av jordens mest extrema, oförutsägbara och fascinerande platser. Från avlägsna djungler fulla av exotiska fåglar till jordens nordligaste utpost. Men också ohygglig vildmark och ogästvänliga miljöer. Du hittar dem i kartboken Atlas över vilda platser.

Grönköpingspris: 149 kr
(Rekommenderat pris: 200 kr)