Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Å TAL OM VÄDRET

Het debatt i fullmäktige!

Hr godsäg. Brylén (M) vill se mer rött kött

Med anledning av den osedvanligt kalla våren under vilken föga behagliga temperaturer har uppmätts, och snö legat kvar å Gökmassivets branter ända fram till maj, har det nog varit många som frågat sig varthän den s.k. globala upphettningen styrt sin kosa.

Även har detta uppmärksammats å politiskt håll och under den senaste debatten i fullmäktige krävde hr godsägare Justus Brylén (M) omedelbart ökade koldioxidutsläpp ”å det att vi får upp värmen så att man i sommar skall kunna bada samt dricka punsch och röka cigarr utomhus utan att huttra och ikläda sig pälsmössa”. De erforderliga ökade utsläppen skulle enligt hr godsägaren snabbt kunna uppnås genom en tillbakagång till ”våra fäders traditioner” såsom att äta mer rött kött, elda trädgårdsavfall samt införskaffa en dieseldriven skolbuss.

Skillnad å väder!
Detta föranledde frkn talröret Ada A:son Susegård (MP) att begära replik å hr godsägarens ”dumheter”. ”Det torde ju varje vettig människa förstå”, fortsatte frkn Susegård, ”att när det är kallare än normalt är det bara vanliga vädersvängningar men när det är varmare än normalt, då minsann är det klimatförändringarna som tar oss allt närmare Armageddon (slutet på det roliga)”.

För att få fullständig klarhet i denna fråga tog sig GV upp till Kgl. Huvudstaden för att därstädes söka upp klimatprofetissan frkn Greta Thunberg för att efterhöra vad hon anser i frågan. Dock återfanns frkn Greta ej å sin vanliga plats utanför Riksdagshuset, men lät genom sin pressansvarige meddela, att det är alldeles för kallt för att sitta och protestera mot uppvärmningen, och att hon tröttnat å att s.m.s. frysa h-cken av sig i snöblandat ösregn för att alla d-msk-llar skall förstå att jorden håller å att brinna upp.