Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Agneta Palmodin

Konferensvärdinna

Agneta Palmodin, (27) är konferensvärdinna och dynamisk ledare av Gökmassivets Konferenscentrum, majestätiskt beläget på det ståtliga platåberget med vidunderlig utsikt, ibland ända till Stadsparken i Hjo. Det var hennes far, Sten-Sture Palmodin, född Andersson, som insåg det offentligas ökande behov av konferensanläggning & d:o -hotell och genast skred till verket. När anläggningen var klar, överlät han driften till dottern och flyttade till spanska solkusten.

Frkn Palmodin är mycket kreativ och skapar nya upplevelseveckor inför varje ny säsong. Bland de mest attraktiva är hälsovecka, regnvecka, bli-rik-vecka samt separationsträningsvecka för nyskilda par. Men hon har även utvecklat s.k. koncept (uppkast) som riktar sig till utbildningsintresserade personalkategorier med en tvärkulturell humansatsning. I utbudet finns Personlig dialektik, Rebirthing, Kroppsterapi och Tai Chi-massage.

För den internationella kundkretsen hålls kurser av bl.a. en fransman. Det officiella konferensprogrammet lockar även med brasaftnar, bastu med dopp och förskottslucia för de utländska gäster som inte kan vara närvarande i december. Vid de populära julfesterna delar hon ut julklappar iförd tomtedräkt och röda nätstrumpor.

När arbetsdagarna blir för långa och ansträngande kopplar frkn P. av med ett ljummet bad med levande ljus och ett glas vitt på kanten, iförd endast sin festparfym.

Vågad baddräkt!
Den i särklass mest populära aktiviteten vid Konferenscentret är den årliga Badmodevisningen, vilken brukar locka så många intresserade att alla inte får plats, utan en repris måste arrangeras. Frkn Palmodin visar mer än gärna upp sig själv i några av de mest vågade kreationerna; med sina av många beundrade former är hon en garanti för en lyckad modevisning.

Att frkn P. är mycket intresserad av sitt utseende och gärna exponerar sig är således uppenbart, men hon är också mycket förtjust i män. Enligt henne skall män vara som Stålmannen: snygg, snäll och trevlig och i stånd att blixtsnabbt rädda världen och nödställda kvinnor. Han får gärna ha snygga bröstmuskler och tvättbrädesmage.

Frkn P. har även konstnärliga talanger. Vid Vårsalongen på Galleri Picasso debuterade hon som konstnär med sitt självporträtt ”I duschkabinen”. Recensenten, dr Stig Berglund (s.t.s. i H.), fängslades av linjespelet och menade, att det var många besökande som närde förhoppningar om att få se mera av frkn Palmodin. Hon har även skrivit ett flertal böcker. ”Jag, mig och undertecknad – en spännande historia” omfattar 1000 sidor på vilka avslöjas elitens ljuva liv på Konferenscentret. ”Avklätt – En konferensvärdinna minns” blev omedelbart en storsäljare, liksom hennes deckare ”Konferensmaffian” med amorösa eskapader i någon av hotellets många sängar på ungefär var tjugonde sida.

Bättre mutkultur!
Konkurrensen med Stadshotelelt är hård, men frkn Palmodin och källarmästare Pettersson på Stadt gjorde gemensam sak mot den nya värdegrunden mot mutor i Grönköping. Utpekade kommunala tjänstemän vågade inte längre bjuda varandra på trevliga kontaktluncher eller upphandlingsbefrämjande supéer, vilket allvarligt hotade lönsamheten.

När kronprinsessan Victoria förlovade sig, eklaterades som av en ren händelse förlovningen mellan frkn P. och konferensvaktmästare Verner Kolting, som förestår gym- & spa-avdelningen vid Konferenscentret. Så många nyfikna vallfärdade till parets tjänstevilla på Gökmassivet, att ett högt skyddsstaket måste uppsättas för att skydda dem.

Adelsman!
Veckobladet inledde en granskning av herr Kolting och fann att han hade adligt blod, vilket man kunde förvänta av den blivande maken till arvtagerskan Palmodin. Bröllopet, som var planerat till midsommar, ställdes dock in på obestämd tid, dels för att inte konkurrera med kronprinsessans bröllop, dels för att det var högsäsong på Konferenshotellet. Showen måste gå på, samt före privatlivet, kommenterade frkn P.

Frkn Palmodin tillhör definitivt Grönköpings jet-set (partyfestare) och tillbringar semesterveckor i Båstad, Visby och Saint-Tråpez, ”Tråppan”, där hon lär gå på samma bar som Madde (HKH Madeleine).