Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Gurli Pettersson

Manikurist m. m.

Gurli Pettersson kom till Grönköping från Stockholm, omsusad av modernitet och fantasieggande rykten. Hon hade det nya yrket manikurist, och möjligen hade hon också varit balettdansös.

Hur det än kan ha varit med den saken, visade sig frkn Gurli snart som en frisk fläkt i staden och ådagalade en synnerligen mångsidig begåvning. Hon introducerade t.ex. damboxning i Grönköping, hon spelade teater mot skalden Alfred Vestlund i skådespelet ”Potifars hustru”, och hon lanserade s.k. kneippning och fick stadens ledande män och kvinnor att för sin hälsas skull gå barfota i det våta gräset i Stadsparken.

Mindfulness-övningar har hon givetvis tagit till sig, och det är inte många som kan få en sådan kontakt med sitt innersta väsen bara med hjälp av ett glas vatten och en kudde att sitta på.

Influensare!
Med sådana egenskaper är det knappast förvånande, att Gurli har etablerat sig som stadens främsta livssilsbloggare och influensare under pseudonymen Brunettbettan. Tusentals följare ser varje dag hur lägger mejk-upp, shoppar på Varuskrapan eller äter glass på Engla Sjödins Bag- & Conditori.

Det väckte en viss förstämning, när det uppdagades, att de skönhetsprodukter som hon ”gillade” och rekommenderade sina följare var en gåva från Varuskrapans kosmetiska avdelning för att öka försäljningen, och att annonserna från Stadt och konditoriet var en betydande inkomstkälla. Gurli var lika förvånad över att någon kunde tro, att hon bloggade enbart för nöjes skull.

Hon har nyligen etablerat ett samarbete med apotekare Ernst Clossemeyer på apoteket Elgen för att hjälpa honom att få avsättning för alla de krämer och skönhetsmedel som apoteket numera främst inriktar sig på. Till skillnad från läkemedel är de aldrig s.d.h. restnoterade (slut).

Samhällsmedveten!
Även om frkn Gurli är stadens främsta representant för skönhet och charme, klappar det ett rejält hjärta bakom den flärdfulla ytan. Det visar sig i att hon som parktant och lekledarinna tar hand om det uppväxande släktet, varvid hon har moderniserat många gamla ringlekar. I dansen ”Så går vi runt om ett enebärssnår” bytte hon sålunda ut hängandet av tvätt mot rullning av överkroppen för att visualisera en torktumlare. Även i söndagsskolan har hon anlitats som lärare, ett bevis så gott som något på att hon har vunnit Grönköpings aktning och förtroende.

Från början tämligen nyliberal  har Gurli med stigande inkomster fått större förståelse för att alla människor inte kan tjäna sin första miljon, innan de fyllt trettio år. Hon är även miljömedveten, och det skulle aldrig falla henne in att kasta ens en liten plastpinne i naturen på de exotiska paradisöar där hon brukar semestra.