Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

ÅRETS ÄGG EN BRA ÅRGÅNG

Kan levereras från gårdskokeri!

Årets höns är riktiga vinnare.

Årets påskägg är en särdeles god årgång med fyllig, rund smak å såväl gula som vita, samt tåliga, men knäckvänliga skal, berättar hr hönsavlare och äggentreprenör Lauritz Jönsson å Knisslinge Hönsstuteri

-Vi har helt övergått till att producera påskägg från våra vita ligghornshöns, d.v.s. ägg med vita skal, enär den grundfärgen ju lämpar sig bäst när man vill utföra dekorationsmålningar å sina påskägg, säger hr Jönsson. De vita äggen är precis lika nyttiga och välsmakande som de bruna, ja rent av ett av våra allra nyttigaste födoämnen, understryker han. De innehåller ju en hel rad s.k. alfabetiska vitaminer och därtill proteiner, antioxidanter, aminosyror, nutrieter, fosfor, selen, mineraler, koliner m.m., vilka alla är nyttiga för den mänskliga kroppen. Och de kalkrika skalen kan man krossa och använda i blomvattnet till sina Mårbacka-pelargoner och övr. krukväxter, tippsar han.

Äggstra, äggstra!
– Nytt för i år är att vi erbjuder leverans av såväl lös- som hårdkokta ägg från vårt eget gårdskokeri. Något som man bör tänka på, om man själv kokar sina påskägg, är att anpassa koktiden m.h.t. till den aktuella temperaturen inomhus och även till den klimatiska upphetsningen, säger hr Jönsson.

Som vanligt erbjuder stuteriet även självplock av okokta ägg både inomhus i redena och utomhus från de frigående hönsen i köksträdgården, i båda fallen till humana dagspriser per tjog.
– Å hönsens vägnar ber jag att få önska alla äggälskare en glad påsk,
oavsett om de äter hård- eller löskokta ägg, hälsar hr Jönsson.