Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

CORPSEN FÖRBEREDER ELITSTYRKA

Skickar långskepp till öst

Långskeppet Frigg är snart redo för en fredsbevarande insats!

Å grund av det spända läget i vår del av världen (Europa) har Fältjägarecorpsen i Grönköping skärpt sin beredskap till läge brandgul (nivå 2 av 3 möjliga). Regementschefen, hr reservlöjtnant Napoleon Johnson, manar dock till lugn och försäkrar, enligt gammal svensk tradition, att ”vår beredskap är god”.

Då och då under de senaste månaderna har våra stolta fältjägare setts patrullera runt strategiska platser i Grönköping, ex.vis Brylunda Airport, Knisslingeverken, Hembygdsmuseet och Systembolaget. Oroliga stadsbor har hört av sig till redaktionen och undrat om det föreligger en invasion och Veckobladet låter frågan gå vidare till hr reservlöjtnant Johnson:

– Nej, absolut inte. Vi vill bara att medborgarna skall få se vilken vigör de får för sina skattepengar. Välrakade soldater, stiliga uniformer och laddade bössor.

ÖB kontaktad!
Hr regementschefen förnekar dock inte att det i andra delar av landet (Sverige) finns anledning till skärpt uppmärksamhet.

– Rapporterna om drönare vid våra viktiga kärnkraftsreaktorer kan inte ignoreras och kräver s.d.h. adekvata motåtgärder. Jag har kontaktat hr överbefälhavaren Micael Bydén och erbjudit oss att skicka en patrull malajer till Ringhals för att s.m.s. håva in insekterna innan de täpper till nödkylsystemet, avslöjar hr reservlöjtnant Johnson.

Avkylande syn!
Inte heller det spända läget i och omkring Ukraina har passerat obemärkt hos Corpsen. Lagom till islossningen hoppas man kunna sända en mindre s.d.h. fredsbevarande elitstyrka till landet.

– Dnepr (jättestor flod) och Könugård (Kiev) är ju vår s.m.s. hemmaplan ända sedan hr vikingen Ivar Vidfamnes tid. Vi räknar att ha två långskepp, Frigg och Freja, segelklara i mitten av mars. Bara åsynen av råbarkade vikingar bör ha en avkylande effekt å hr rysspresident Vladimir Putin, avslutar hr reservlöjtnant Napoleon Johnson karskt.