Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

FRKN SUSEGÅRD TIPPSAR:

”Uteslut socker i kakbaket!”
Om ni ej hinner städa själva anbefalles varmt städfirman HP Rent hus!

Så här års är det nog mången Grönköpingsbo som våndas över att behöva julstäda inför högtidernas festligheter då släktingarna kommer å besök. Dessa brukar ju dessvärre alltför ofta kasta granskande blickar i skrymslen och vrår för att se efter om man sopat ordentligt.

Det måste trots allt icke vara så svårt att städa. Allt man behöver är en dammvippa, mopp samt en butelj ättika, varav den sistnämnda är ett effektivt rengöringsmedel som även kommer att genomsyra hela hemmet med en fräsch stickande doft.

För att göra arbetet så roligt som möjligt rekommenderar jag att man sjunger en käck sång medan detsamma ågår, varefter allt kommer att gå som en dans. Byt gärna handdukar samt sängkläder, men observera att desamma denna gång bör ha tvagats innan. Lakanen bör vara försedda med renar, tomtar etc. samt tillverkade i värmande flanell.

Glöm för all del ej heller att diska, enär julbaken då gubbar, gummor, grisar m.m. produceras, alltför ofta medför att detta arbete behöver utföras. Vid dessa omfattande bak vill jag råda alla att utesluta sockret, enär kakorna då blir avsevärt hälsosammare, och av erfarenhet vet jag att de osötade kakorna även räcker längre, vilket är väl värt att ha i åtanke så här års då det ej är så lätt att få slantar över i pungen. Detta gäller icke minst för den som bytt ut vedspisen samt kaminerna mot liknande tingestar drivna av kostsam elektricitet, något som tycks mig vara allt annat än välbetänkt.

Av ekonomiska skäl bör ju ej heller julklapparna vara alltför dyra; faktum är att de som uppskattas mest, torde vara gåvor som tillverkats av givarens egna händer. Av en hög naturnära grenar som hämtats i närmsta skog kan många ekologiska gåvor produceras, varav spelet Plockepinn samt Kubb utgör några exempel. Låt endast fantasin sätta gränser för Eder kreativitet!

Efter dessa mina kloka ord återstår endast att tillönska läsarna av denna avisa en riktigt
GOD JUL.
Ada A:son Susegård
Hemkonsulent m.m.