Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

GRÖNKÖPING HYLLAR UKRAINA

Blågul borgmästarkrans till Kiev!

Frkn Engla Sjödin med personal bakade för fred!


Det var festligt värre å frkn Engla Sjödins Bag- & Conditori då Borgmästarkransens Dag traditionsenligt firades å hr borgmästare Mårten Sjökvists (f.d. RVO) namnsdag. Kaffe med dopp serverades och förutom dagens klo (borgmästarkransen
, äv. känd som vetebrödens Rolls-Royce) sågs å flervånings-kakfaten bl.a. mandelflarn, finska pinnar, knisslingeknäck, smördrömmar, bondkakor, hallongrottor av smördeg samt skultorpskringlor.

Först å plats redan kl. 07.30 i den trivsamma lokalen var festföremålet, hr borgmästare Mårten Sjökvist med hustru fru Tekla Sjökvist, f. Sparfhöök, åtföljda och assisterade av hr rådhusvaktmästare August Ferm, vilka alla lät sig väl smaka både en och två gånger, när de bjöds av frkn Sjödin, för dagen i nystärkt blus och plisserad långkjol samt knut med pärlemorspänne i nacken.

Feltolkning!
Dagens kransar var som ett uttryck för sympatier för Ukrainas folk smakfullt dekorerade av frkn Sjödin personligen, med sirliga girlanger med hjälp av s.k. karamellfärg, gult resp. blått florsocker.
Senare under dagen tolkades detta av vissa kaffegäster, däribland en och annan kommunpolitiker, som en storartad hyllning till fosterlandet (Sverige).

-Rakt inte, svarade frkn Sjödin, idag äter vi för att hylla vårt europiska syster- och broderfolk, och det är jag säker på gläder dem mycket.

Ömhetsbevis!
Hr borgmästare Sjökvist lät även ta en s.k. sälfi (självporträtt) av sig själv med en blågul krans för att skicka som en hälsning till sin kollega i Kiev, hr borgmästare och f.d. världsmästaren i boxning Vitalij Klytjko. Som ett extra betygande av sin vördnad kommer hr Sjökvist, bistådd av UD (Ukrainas diplomat), tillika att sända hr Klytjko en nybakad, blågul borgmästarkrans, signerad i silverfärgad glasyr av borgmästaren själv.